+31 (0) 88 0705100 projecten@menw.nl

   Vanaf 1 januari 2022 hanteren opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben onderschreven, de Safety Culture Ladder (SCL), ook bekend onder de naam Veiligheidsladder. Deze SCL zal gaan gelden als geschiktheidscriterium in de selectiefase voor een opdracht of als contracteis. Dit noemen we: Veiligheid in Aanbesteding (ViA).

   De SCL is een internationaal certificatieschema met vijf treden om de veiligheidscultuur, het veiligheidsbewustzijn en het bewust veilig handelen in bedrijven te kunnen beoordelen, te meten en continu te verbeteren.
   Met de SCL wordt uw bedrijf op een eerlijke en toegankelijke manier beoordeeld met de ambitie u verder te helpen om een trede hoger op de ladder te komen. U investeert uiteindelijk niet in een certificaat, maar in de veiligheid van uw medewerkers!

   Wij, van M&W, zijn ook ondertekenaar van de GCVB.
   Veilig werken en veiligheidsbewustwording is de basis van onze werkzaamheden en wij coachen onze opdrachtgevers elke dag op dit thema. Onze mensen zijn goed opgeleid en ervaren en weten als geen ander hoe je op een praktische manier, zo veilig mogelijk kunt werken. Wij werken samen aan een duidelijke missie: helpen het aantal ongevallen op de werkvloer naar beneden brengen.

   Wij staan dan ook volledig achter de invoering van de SCL en helpen u graag om dit te realiseren.

   Wat wij voor u kunnen betekenen?

   Ieder bedrijf kan zelf met gedragsverandering aan het werk

   • De 0-meting:
    Wij gaan graag met u kijken waar u nu staat op de ladder en wat er voor nodig is om de volgende stap (trede) te maken, de zgn. 0-meting. Hiervoor hebben wij een innovatieve tool ontwikkeld.
   •  Opleiding:
    Wij leiden op de directie en uitvoerders, maar ook de mensen op de werkvloer van uw bedrijf of organisatie. Dit doen wij op de meest praktische manier.
   •  Proef audit:
    Wij verzorgen samen met u een interne (proef) audit.
   •  Begeleiding Self Assesment:
    De begeleiding om een self assesment te doen we samen met u.

   Bent u geïnteresseerd?- Neem contact met ons op!!